Wie zijn wij

Voor mij begon het allemaal op de rashondententoonstelling van Gent in 2004. Daar kreeg ik voor het eerst de Border Collies van Eyes of the World te zien. Het leidde tot de kennismaking met Paul Schevenels en Nid Phengdis en later tot de aanschaf van de nog jonge Eyes of the World Dancing Bee (Bee) 

Mch. Eyes of the World Dancing Bee

Met haar zette ik mijn eerste stapjes in de show- & Border Collie wereld en leerde ik ondertussen alles van Paul en Nid over dit geweldige ras, de Border Collie.

Een paar jaar later in 2006 kregen we met ons Bee’ke en Beagold Stanalone ons eerste nestje onder de naam That’s the one.

Bee kreeg al snel gezelschap van Eyes of the World Isla Bonita (JJ) en Eyes of the World Gzenta (Zenta)

Mch. Int sh Ch Eyes of the World Isla Bonita

Mch. Int sh Ch. Eyes of the World Gzenta

Uit de combinatie van

  • Mch. Int sh Ch Eyes of the World Gzenta
    met
  • Ch. First black Eagle Tahouka

verkregen we onze eerste zelfgefokte Multi Champion en Internationale kampioen namelijk Mister Bojangles That’s the one (Bo)

Mch. Int sh Ch Mister Bojangles That’s the one (Bo)

(foto bo als pup en nu)

In tussentijd

Tussen de shows door bleef ik niet stil zitten, ik volgde op Syntra Hasselt de 2 jarige cursus hondenfokker in avondschool.
Omdat ik nog echt graag een dochter van onze Zenta wou, besloten we om nog 1 laatste nestje met haar te doen. De zoektocht naar een geschikte partner voor Zenta bracht ons in Engeland bij Caleykiz  border collie kennels.  Daar kozen we voor Uk sh Ch Caleykiz I got Rhythm (paddy) , een zoon van Uk sh Ch Tonkory Palmerston.

Maar het werd een nestje met overwegend jongens…. En het langverwachte en op gehoopte meisje, werd uiteindelijk een jongen :), onze Baloe (Never Ending Rhythm That’s the one)

NL Jr Ch, Benelux Jr Ch Never Ending Rhythm That’s the one

(foto baloe als pup en nu)

Baloe was echter geen grote fan van de showring en dus begonnen we met het volgen van gehoorzaamheid op de hondenschool.
Hij doet dit met veel plezier en behaalde al snel zijn test sociaal gedrag en zijn KKUSH brevet gehoorzaamheid sectie 4B.

Zijn broer Larry (C.I.E., Mch New Divine Rhythm That’s the one) werd in Tsjechië met zijn eigenaresse Monika Svarcova niet alleen een succesvol showkampioen maar bewees zich ook als rastypische schapendrijver.

CIE, Mch New Divine Rhythm That’s the one

(foto Larry pup en nu)

Nog steeds geen meisje...

Maar met door al dat mannelijk geweld hadden we nu nog altijd geen nieuw meisje in huis.
Dat bracht ons terug naar Engeland bij Caleykiz Border Collies. Zij hadden een laatste nestje gepland met Uk sh Ch Caleykiz I got Rhythm (Paddy) en uit dit nestje vertrouwden ze ons Caleykiz I got the Music in me (BamBam) toe.

(Foto bambam pup en nu)

Leven na de show

Na al die jaren van showen in heel Europa in Engeland, vond ik  steeds meer en meer plezier in de gehoorzaamheid.  En dat zorgde ervoor dat ik op  hondenschool De Meute in Lanaken terecht kwam met BamBam. Ook zij behaalde vlot haar test sociaal gedrag van de KKUSH, haar KKUSH brevet gehoorzaamheid sectie 4B en is nu actief in de wedstrijdklas.

Op vraag van de club, begon ik aan de cursus hondeninstructeur van de KKUSH, behaalde het diploma ervan in februari 2020 en ben ik sindsdien actief als instructeur op de hondenschool.

Ons Doel

Ons doel is om gezonde, sociale en rastypische Border Collies te kweken die nog steeds het vermogen hebben om met hun baasje te werken maar vooral een trouwe compagnon en gezinslid zijn.

Als ons verhaal je aanspreekt en dit is waar je naar op zoek bent, aarzel dan niet en vertel ons jouw verhaal, zodat we kunnen kijken of 1 van onze nakomelingen een goede match is met jullie.