Werkwijze

Een pupje van That’s the one, hoe gaat dat in zijn werk?

U bent altijd welkom om contact met ons op te nemen!

Net zoals u bepaalde verwachtingen hebt betreffende de fokker, de huisvesting van de moeder en haar pups, gezondheidsonderzoeken van de ouderdieren van jouw aankomende pup, enz. …. Zo hebben wij dit als fokker ook naar de nieuwe baasjes. Wij willen er zeker van zijn dat het nemen van een pup een weloverwogen beslissing is en er genoeg tijd gestoken gaat worden in enerzijds de opvoeding van de pup en anderzijds het verdere leven van de hond, een Border Collie is niet zomaar een hond. Borders zijn bijzonder intelligent en zeer actief. Wij willen dan ook eerst nader kennis maken met het gezin waar onze honden een nieuwe thuis vinden.

Wij werken met een zogenaamde interesselijst, als u op deze lijst wilt komen, dan willen wij u vragen om het formulier op de contactpagina LINK NAAR FORM in te vullen. Ook zijn wij natuurlijk benieuwd naar al uw vragen.
U zal, nadat u op de lijst bent geplaatst door ons, uitgenodigd  worden voor een oriënterend gesprek, zodat wij elkaar beter kunnen leren kennen. Dit doen we natuurlijk onder het genot van een lekker tasje koffie ! In dit verkennende gesprek kan u al uw vragen stellen over het opvoeden van uw toekomstige Border Collie. Het is voor ons als fokker erg  belangrijk dat wij goede en liefdevolle baasjes vinden voor onze puppies.

Via onze website en onze Facebookpagina kan u alles van het geplande nestje volgen. Wanneer de pups geboren worden, zult u snel horen of er een pupje voor u bij zit.

De eerste weken laten wij echter geen bezoekers toe. Dit om de moeder en haar nog heel kwetsbare pups rust en veiligheid te gunnen. Wel zal u achter de schermen kunnen meegenieten via onze webcam en de talrijke posts op onze website.

Ongeveer 3 weken na de geboorte kunt u langskomen om het nestje voor de eerste keer te bezoeken.

Omdat de pups erg jong zijn en er nog  helemaal niets over hun karakter gezegd kan worden, kan er wel een voorlopige reservering plaatsvinden. Een definitieve reservering kan pas nadat wij een goede kijk hebben op het karakter van de pup (tussen 5-7 weken). Mogelijk zit in het nest een hondje dat u qua uiterlijk bijzonder aanspreekt.  U mag ons steeds uw voorkeuren meedelen en er wordt daar zeker rekening mee gehouden. Wij houden wel steeds voor ogen ‘ welke pup past het beste bij u en uw gezinssituatie’. Door onze gesprekken en uw bezoeken vormen we ons een beeld over de meest geschikte combinatie. De uiteindelijke keuze  ‘welke pup naar wie gaat’, wordt dus hoofdzakelijk door ons bepaald.

Op het moment dat er een voorlopige reservering plaats vindt en u akkoord bent gegaan met onze voorwaarden, krijgt u per direct een overeenkomst/contract voor de reservering, we vragen ook een aanbetaling.

U bent, na afspraak en als de pups minstens 3 weken oud zijn, altijd welkom bij ons voor een bezoekje aan de pups. Dit komt hun socialisatie alleen maar ten goede en geeft ons ook de kans om u beter te leren kennen.

Wanneer het nest 8 weken oud is, mag uw pup opgehaald worden. Het afhalen van de pup gebeurt altijd in de voormiddag, zodat de pup zijn nieuwe omgeving kan verkennen voor het slapengaan in zijn nieuwe thuis, bij zijn nieuwe baasjes.

Voor ons is het na het vertrek van de pup zeker niet afgelopen. Leuke dingen willen we natuurlijk graag horen en mochten er vragen of problemen zijn, dan helpen wij ook hierbij. Graag willen we op de hoogte blijven van hoe uw pup zich ontwikkelt.

 

Schets van hoe de pups zich bij ons ontwikkelen (met foto’s en filmpjes)
- voor de bevalling:
Als aan alle eisen van de KMSH en rasvereniging is voldaan en de meest ideale reu is gekozen, is het wachten tot de teef loops is. Tijdens de loopsheid wordt progesteron geprikt om het ideale moment van dekking vast te stellen. Na 4 weken wordt met een echo vastgesteld of de teef drachtig is. Een dracht duurt rond de 62 dagen. Vanaf de 5de week gaat de teef het rustiger aan doen.

Foto

- De eerste week
Wanneer de pups geboren worden, zitten de oogjes en oortjes nog dicht, de pups zijn blind en doof. Ze doen niet veel anders dan eten en slapen en plassen en poepen. De pups worden dagelijks gewogen om zeker te zijn dat ze allemaal goed aankomen en zich goed ontwikkelen. De moeder gaat even kort naar buiten als het moet, maar wil snel terug nar de pups.

Foto’s

- De tweede week
Na ongeveer een dag of 12 gaan de oogjes van de pups open. De pups gaan oefenen met lopen. Daarna gaan ook de oortjes open en hoor je af en toe een blafje uit de werpkist komen. De moeder neemt wat meer afstand en gaat steeds vaker buiten de werpkist liggen. Ze gaat ook wat meer ontspannen naar buiten.

Foto’s

- De derde week

Met 2 weken oud worden de pups voor het eerst ontwormd. Rond die tijd gaan ze ook oefenen met pap eten, vooraleer de tandjes doorkomen en het voeden voor de moederhond minder leuk wordt. De wereld van de pups wordt groter: ze zoeken steeds vaker een plekje buiten de werpkist in de ren.
Foto’s en filmpje?

- de vierde week

Als de eerste 3 weken voorbij zijn, mogen er mensen komen knuffelen. Alleen met schone kleren aan en schoenen uit bij de deur. De nieuwe eigenaren zijn er natuurlijk snel bij. De tandjes komen door, dus er gaan geweekte brokken door de pap. De pups ontwikkelen zich razendsnel en het lopen gaat steeds beter. De neusjes worden langzaam donker. De pups zijn nu het liefst in de ren, dus deze wordt langzaamaan groter gemaakt.

Foto’s filmpjes

- De vijfde Week
De pups zijn inmiddels volwaardige mini hondjes en gaan voor het eerst naar buiten. Nog heel beschermd op het terras. Daar kunnen ze meteen ook wennen aan de geluiden van de straat. We laten ze ook met nieuwe speeltjes spelen en zo hun nieuwsgierigheid te aan te wakkeren. Zodra ze weten langs welke weg ze naar buiten kunnen, geven ze het aan als ze moeten plassen en doen dat bij voorkeur buiten. De zindelijkheidstraining is begonnen.

Foto’s filmpjes

- De zesde week
Zo af en toe wil moeder de pups nog even voeden en dan wordt ze bestormd! Maar voor het merendeel eten de pups nu vlees of steeds minder geweekte brokken. Het spelen wordt steeds ruwer en grenzen worden opgezocht, een leerzame periode dus. Nieuw speelgoed wordt uitgebreid onderzocht en uitgeprobeerd. Vanaf deze week kunnen we ook naar de dierenarts  om de pups te chippen en om DNA stalen te laten afnemen voor hun eigen DNA certificaat.
Foto’s filmpjes

- De zevende week
Met 6 weken worden de pups gevaccineerd en vanaf dat moment mogen ze voorzichtig de buitenwereld in. De moederhond gaat voorop en waakt over de pups. Ze durven echt nergens alleen heen en lopen dus gewoon los. We spreken ook af met andere baasjes en hun honden waarvan we weten dat ze lief zijn voor pups om ze op een fijne manier te laten wennen. Rond deze tijd plannen we de ‘papadag’ waarop de nieuwe eigenaren kennis kunnen maken met de vader hond van hun toekomstige pup (moest deze niet bij ons wonen)

Foto’s filmpjes

- De achtste week
Nadat de hondjes gevaccineerd zijn, wordt er veel met ze ondernomen. Omdat we ze gunnen dat ze de wereld leren kennen in gezelschap van hun broertjes en zusjes, dat is toch net iets minder eng dan alleen. Dus gaan ze mee met de auto, naar verschillende plekken in de natuur, naar de kantine van de hondenschool, naar de winkel, naar de dierenboerderij, enz. ….  . Met 7 weken nemen we een karaktertest af en bepalen we welk hondje het beste past bij welke eigenaar.
Foto’s filmpjes

- De laatste week
En dan is het zover: na alle avonturen die de pups hebben beleefd zijn ze toe aan meer en groter dat wij ze als fokker nog kunnen bieden. Dat is het moment waarop ze naar hun nieuwe huis gaan met hun blije eigenaren. Het begin van een prachtig leven. Wat een voorrecht dat wij daar een bijdrage aan mochten leveren.
Meestal organiseren we 1 gezamenlijk afhaalmoment in de voormiddag. Zodat alle baasjes gezellig kennis kunnen maken met elkaar. Ook wordt dan een mini puppylesje gegeven aan alle baasjes.

Foto’s filmpjes